Magnesium info

Waar Permsal u bij kan helpen

Huidproblemen en jeuk

Bij voetschimmel, eczeem, psoriasis of andere huidklachten kan permsal verlischting geven. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de psoriasis patiënten baat heeft bij het gebruik van magnesium chloride. De huid verbeterd zichtbaar, jeuk en schilfers nemen af.

Vermoeidheid

Vermoeidheidsklachten kunnen worden veroorzaakt door een magnesium tekort. Magnesium speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en zorgt voor transport en opslag van insuline. Permsal magnesium zal je meer energie geven,

Hoofdpijn en migrain

Hoofdpijn en migraine kunnen ontstaan door het samentrekken van de bloedvaten. Magnesium heeft een ontspannende werking op hoofd- en nekspieren en geeft dus verlichting.

Spierkramp, spierpijn of restless legs

Calcium spant de spieren aan, magnesium ontspant de spieren en drijft de melkzuren af. Hierdoor is het effectief tegen spierkrampen.

Slaapproblemen

Spuit Permsal olie op uw buik, het ontspant en heeft een positieve werking op uw nachtrust.

Hart- en vaatziekten

Magnesium is belangrijk voor een goede conditie van het hart, voorkomt spierspasmen van de kransslagader en bloedvaten die tot een hartinfact of hoge bloeddruk kunnen leiden.

Reumatische klachten

Artrose, artritis en osteoporos kunnen het gevolg zijn van een langdurig magnesium tekort.

Diabetes type 2

Diabetes is een stofwisselingsziekte die direct verband houdt met een magnesium tekort. Magnesium ondersteunt het proces van aanmaak van insuline, waardoor de bloedsuikerspiegel verbeterd, en het verhoogt de activiteit van witte bloedlichaampjes.

Mentale klachten

Magnesium heeft een groot aandeel in de regulering van dopamine en serotonine in de hersenen. Magnesium werkt op dezelfde manier als medicijnen, maar heeft geen bijwerkingen. Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd, en biedt verlichting bij ADHD, ADD en migraine.

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan magnesium toe. Het is nodig voor de groei van de foetus.