- Specialisaties

Mijn specialisaties

Als gediplomeerd pedicure, en lid van de branchevereniging ProVoet, heb ik mij na de opleiding verdiept in een aantal spcialistische technieken. Voetverzorging de Marne kan u helpen ongemakken aan de voeten te voorkomen door goede voetverzorging en voorlichting te geven, problemen op tijd signaleren en indien nodig doorverwijzen naar een specialist.

Orthesiologie

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Nagelbeugel

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

Vilttechniek

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Sportpedicure

Sportpedicure

Als sportpedicure ben ik opgeleid om sportblessures te beperken of verhelpen met behulp van speciaal tape. Deze sporttape kan bijvoorbeeld ondersteunend werken wanneer u last heeft van zwakke enkels, maar kan ook helpen uw gewricht op de juiste plaats te houden wanneer u last heeft van pijn.